Pastel tres leches

Een recept van Flo Croonenberghs

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
200 gr bloem
1 tl bakpoeder
200 gr suiker
120 gr boter
5 eieren
0,5 tl vanille
350 ml volle melk
200 ml gecondenseerde melk
200 ml geëvaporeerde melk
1 scheutje grenadine
2 stuks steranijs
0,5 tl kaneel
125 gr bloemsuiker
1 snuifje kaneel
vers fruit naar keuze
biscuitkruimels

Bereiden:

Verwarm de oven op 175°C. Vet een rechthoekige bakvorm in met wat boter en bestrooi met bloem. 

Zeef de bloem en het bakpoeder samen in een kom. Klop de boter samen met de suiker en de vanille op tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en meng het geheel tot een homogeen beslag. Meng de bloem onder het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm en doe twee eetlepels in een apart cupcake papiertje. Het kleine cakeje kan je later gebruiken als crumble voor de afwerking. Bak de cake 30 minuten tot hij goudbruin is. 

Laat de cake afkoelen in de bakvorm en prik er met een satéprikker een heleboel gaatjes in. Doe de volle, gecondenseerde en geëvaporeerde melk samen met een een halve theelepel kaneel, een scheutje grenadine en twee stukjes steranijs in een steelpan en laat dit zachtjes samen koken. Haal het mengsel van het vuur, verwijder het steranijs en laat het geheel afkoelen.

Wanneer zowel het melk mengsel als de cake zijn afgekoeld kan je de melk over de cake gieten. Door de gaatjes zal de cake al het vocht absorberen. Zet de cake 2 à 3 uur in de frigo. Klop ondertussen de slagroom op met de bloemsuiker en een snuifje kaneel. Verspreid de slagroom aan de hand van een spuitzak of lepel over de cake. Dit kan zowel voor als na dat je de cake in stukken versneden hebt. 

Tot slot werk de cake af met wat vers fruit naar keuze en de crumble van cake. 

Inspiratie & blog