Pasta vongole uit Sardinië met tonijn

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Passe-vite

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
250 g linguine pasta
1 klein blikje tonijn op olie (ongeveer 150 g)
1 sjalot, fijngesnipperd
1 scheut witte wijn
200 ml visfumet
3 takjes peterselie + 2 el gehakte peterselie voor de afwerking
2 tomaten
500 g vongole schelpjes
0,25 citroen
2 el geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie - witte peper
extra: zeef

bereiden:

Doe de tonijn in een zeef zodat de olie eruit kan lekken. Stoof ondertussen voor de saus de fijngesnipperde sjalot en look aan in een scheutje olijfolie.

Verwijder het kroontje van 2 rijpe tomaten en maak vanboven een kleine insnijding. Leg de tomaten 10 seconden in kokend water, laat afkoelen in koud water en pel ze.           

Blus de gestoofde sjalot en look met een scheutje witte wijn en laat uitkoken. Voeg de visfumet en de takjes peterselie toe en laat even inkoken.

Snijd de tomaten in blokjes en haal de pitjes eruit. Spoel de vongole verschillende keren goed om en doe ze bij de lichtjes ingekookte saus. Zet het deksel op de pot en laat kort verder koken tot de schelpen open gaan.

Haal de schelpen uit de saus en doe de uitgelekte tonijn erbij. Zet terug op het vuur en kruid een beetje bij met versgemalen peper. Doe de tomaten en gehakte peterselie erbij en fris op met een kneepje citroen en een scheutje olijfolie.

serveren:

Giet de pasta af. Schep de saus erover en werk af met de vongole en een lepel geraspte Parmezaanse kaas.Inspiratie & blog