Pasta met verse gamba’s en chorizo

Een recept van Johan Segers

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 grote (wilde) gamba's
150 g pasta naar keuze
1 kleine ui, gesnipperd
1 kleine wortel, in fijne stukjes
2 selderstengels, in fijne stukjes
1 teentje look, uitgeperst
1 rode paprika, geschild en in fijne stukjes
1 gele paprika, geschild en in fijne stukjes
1 groene paprika, geschild en in fijne stukjes
1 venkel, in fijne stukjes
1 vaste tomaat, geschild en in fijne stukjes
olijfolie
peper - zout - grof zeezout
enkele schijfjes chorizo, gesnipperd
zeef

bereiden:

Breng een grote pot water aan de kook om straks de pasta in te koken.

Maak de kop los van de staart en snijd de kop in grove stukken. Bak de koppen aan in een grote kookpot met een scheutje olijfolie.

Doe de ui, wortel en selder erbij. Voeg de look toe en kruid af met peper en zout. Blus met een scheutje water en stoof op een laag vuur verder gaar.

Doe een snuifje zout en een scheutje olijfolie in de grote pot kokend water en kook hierin de pasta beetgaar.

Pel de staarten van de gamba’s. Zorg ervoor dat je hierbij het vlees van de gamba niet beschadigd. Haal het darmkanaal eruit en snijd de gamba overlangs door.

Stoof de gesnipperde groenten (behalve de tomaat) kort aan in een scheutje olijfolie. Zorg ervoor dat ze nog een beetje rauw en knapperig blijven. Passeer de saus door een zeef en duw goed uit zodater geen vocht verloren gaat. Doe de saus bij de gesnipperde groenten en warm even terug op.

Kruid de gamba’s met grof zeezout en versgemalen zwarte peper en bak krokant en een hete pan met een scheutje olijfolie.

werk af:

Giet de pasta af, meng door de saus en roer de tomaten eronder. Besprenkel de gamba’s met enkele druppels limoen. Verdeel over voorverwarmde borden. Werk af met de chorizo en een snuifje grof zeezout.Inspiratie & blog