Parmigiano

Een recept van Wim Ballieu uit het boek Nog meer ovenschotels
Foto: Piet De Kersgieter ©

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 gr bloem
800 gr tomatensaus uit blik
90 gr geraspte kaas
3 takjes basilicum
grof zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 190 °C. Spoel de aubergines. Snijd ze in de lengte in schijfjes van 0,5 cm, zodat je lange flappen krijgt. Kruid de aubergines met grof zout en laat ze 15 minuten staan, zodat ze hun vocht verliezen.

Spoel de aubergines kort af, zodat het zout verdwijnt, en dep ze droog.

Haal beide zijden van alle schijfjes aubergine door de bloem. Frituur de aubergines per schijfje in een frituurketel zodat de schijfjes volledig ondergedompeld zijn. (De schijfjes aubergine zullen flink wat olie ‘opzuigen’. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.)

Leg een bodem tomatensaus met daarbovenop een eerste laag gefrituurde aubergines in een ovenschaal. Snijd de buffelmozzarella in schijfjes van 1 cm. Laat de kaas even uitlekken op een rooster.

Leg een eerste laag buffelmozzarella op de aubergines en bestrooi met geraspte kaas. Herhaal die stappen tot de ovenschaal mooi gevuld is. Werk af met de geraspte kaas.

Bak de ovenschotel goudbruin in de oven gedurende 30 minuten, indien mogelijk met de klep open zodat de damp kan ontsnappen. Als dat niet lukt, is de oven elke 10 minuten even openen ook al bevorderlijk voor de feestvreugde. Je kunt ook wat broodkruim over het gerecht strooien. Die zal de jus netjes opslorpen.

Tip: Je kunt deze ovenschotel warm opdienen. Maar hij smaakt nog beter koud, tijdens de zomer, met een handvol basilicumblaadjes!

Inspiratie & blog