Panna cotta met mangocoulis

Een recept van Roger van Damme

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
30 g koud water
50 g melk
50 g room
0,5 vanillestokje
50 g room
50 g suiker
0,5 limoen, het sap
10 g yoghurtpoeder
190 g room, lobbig opgeklopt
50 g water
50 g suiker
160 g mangopuree
80 g passievruchtenpuree
0,5 limoen, het sap
1 verse mango

Bereiden:

Panna cotta:

Meng het gelatinepoeder met 30 g koud water en laat 20 minuten weken. Verwarm de melk en 50 g room met het gespleten vanillestokje en laat 10 minuten infuseren. Meng nog eens 50 g room, de suiker, de yoghurt, het limoensap en het yoghurtpoeder tot een gladde massa. Verwarm de geïnfuseerde melk opnieuw en voeg de gelatinemassa toe. Giet door een fijne zeef en voeg toe aan de kom met room en yoghurt. Roer de massa glad en spatel er de opgeklopte room onder in 3 delen. Vul een spuitzak met de panna cotta en vul een glaasje. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Mangocoulis:

Bereid een siroop door het water en de suiker aan de kook te brengen. Meng met de overige ingrediënten in een blender op hoge snelheid. Giet door een zeef en vul een spuitfles. Dek de opgesteven panna cotta af met een laagje mangocoulis.

Serveren:

Werk het glaasje verder af met enkele rolletjes verse mango.

Uit het boek "Een Groot Gebaar"

"In dit boek geef ik al mijn geheimen prijs. Ik heb er mijn beste dessertborden van de afgelopen 20 jaar in verzameld, aangevuld met tal van nieuwe bereidingen. “Een groot gebaar” zou een antwoord moeten zijn op de vele vragen die ik in mijn carrière gekregen heb, vragen van hobbykoks én professionals. Daarom biedt dit boek voor elk niveau wat wils. Sommige dessertborden zijn een ware uitdaging en ze van A tot Z klaarmaken is wellicht eerder weggelegd voor de ervaren chefs, maar hobbykoks kunnen hier perfect een eigen creatie van maken met onderdelen van het recept. De schetsen naast de foto’s tonen hoe een dessertbord wordt opgebouwd. En voor alle dessertliefhebbers heb ik nog een extra “easy way” versie gemaakt: uit elk dessert haal ik een eenvoudige basisbereiding die ik in een glaasje presenteer. Ik hoop dat jullie dit gebaar appreciëren."

Lees meer over Een Groot Gebaar

Inspiratie & blog