Onglet met chimichurri, aardappelen en geroosterde bloemkool

Een recept van Jeroen De Pauw, zoals gezien in Winters grillen

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kleine bloemkool
2 teentjes look, geplet
0,5 bussel platte peterselie; fijngehakt
0,5 bussel koriander, fijngehakt
1 takje rozemarijn, fijngehakt
2 blaadjes salie, fijngehakt
2 stukken onglet
0,5 rood pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
0,5 citroen, de zeste en het sap
6 aardappelen, gekookt in de schil
olijfolie
peper - zout - cajunkruiden

Bereiden:

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de groente in zijn geheel op de barbecue en laat garen onder deksel. Pak na een kwartiertje de bloemkool in, in zilverpapier en leg terug op de barbecue. Opgelet, de bloemkool zal onderaan helemaal verbranden, dit stuk dien je er af te snijden voor het serveren.

Maak nu de chimichurri. Stamp de teentjes look samen met een scheut olijfolie fijn in een vijzel. Meng er nadien de fijngehakte peterselie, koriander, rozemarijn, salie en chilipeper onder. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat extra olijfolie toe. Werk de chimichurri net voor het serveren af met de zeste en het sap van een citroen.

Duw de gekookte aardappelen plat met een palletmesje. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met cajunkruiden. Besmeer een bakplaat of plancha met olijfolie, leg de aardappelen hier op en plaats deze op de barbecue.

Kruid de stukken onglet met peper, zout en rozemarijn. Besprenkel met olijfolie. Bak het vlees vervolgens enkele minuutjes op de barbecue.

Serveren:

Snijd het vlees in plakjes en schik ze mooi op een bord of plank. Lepel hier de chimichurri over. Haal de bloemkool van de barbecue, snijd het zwarte stuk er af, besprenkel de rest met olijfolie en lepel er wat zure room bovenop.

Serveer de onglet samen met de bloemkool en de gebakken aardappels.

Met dank aan

Weber

Inspiratie & blog