Omelet met porchetta en truffel

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Njamma Mia!
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

omelet omeletten Even geduld...
8 eieren
4 sneetjes porchetta
4 handjes rucola
1 zwarte truffel
olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Verhit een scheutje olijfolie een anti-aanbakpan op het vuur. Klop met een vork de eieren luchtig en kruid ze met zout en peper. Giet 1/4de de geklutste eieren in de hete pan. Laat ongeveer 2 minuten bakken op een niet te hoog vuur, de omelet mag niet aanbranden. Draai de omelet om en bak ook de andere kant krokant in 2 minuten. Zorg ervoor dat de omelet van binnen mooi zacht blijft. Herhaal met de rest van de geklutste eieren tot je 4 omeletten hebt. 

Schep de omeletten op voorverwarmde borden, leg de Parmezaanschilfers, de sneetjes porchetta en de rucola erop en vouw toe. Werk af met geschaafde zwarte truffel. 

 Wijnsuggestie:

Perticaia trebbiano spoletino - heeft fantastische aroma's van perzik en een lange afdronk

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog