Nectarine crumble

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
50 gr havermout (voor havermeel van te maken)
75 gr havermout
30 gr havervlokken
4 el olijfolie
2 el water
4 el maple syrup (+ 2 tl voor de vulling)
1 tl zout
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
6 necatrines
2,5 el amandelmeel
2 tl limoensap (of citroensap)

Bereiden:

Doe de 50 gram havermout in een blender en blend fijn tot het havermeel geworden is. In een paar spins zou dat gebeurd moeten zijn. Je gebruikt hiervoor best een kleine blender, of doe meer haver in een grote blender en bewaar de rest voor een volgende keer.

Meng het havermeel, de havermout, de havervlokken, de olijfolie, het water, de maple syrup, het zout, de nootmuskaat en het kaneel in een potje. Zet opzij. Snijd de nectarines in stukjes en verwijder de pit. Meng de stukjes nectarine met het limoensap, het amandelmeel en de 2 theelepels maple syrup in een ander potje.

Doe het fruitmengsel in een ovenschaal. Leg het havermengsel erbovenop. Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

Met dank aan

Nutribel Grohe

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog