Martino-wrap met augurkjes

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Smossen mag
Foto: Frank Croes ©

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

Even geduld...
1 vers wit brood, zonder korsten
300 g americain préparé
1 el ketchup
1 el mosterd
augurkjes - zilveruitjes
extra: plastiekfolie

Bereiden:

Snijd het brood overlangs door in lange plakken. Leg elke plak op een vel plastiekfolie en bestrijk met een laagje americain préparé. Smeer hierover een beetje ketchup en mosterd uit. Beleg met stukjes augurk en schijfjes zilverui.

Werk af:

Rol de wraps op en laat opstijven in de koelkast. Snijd de wraps juist voor het serveren in schijfjes en haal de plastiekfolie eraf.

Uit het boek "Smossen mag! "

In Smossen Mag! laat sterrenchef Roger van Damme zien hoe mama’s, papa’s, oma’s en opa’s in de keuken aan de slag kunnen met de kids. Dit boek laat je met veel fantasie en humor op kindermaat zien hoe koken eenvoudig anders kan. Nog lekkerder, nog mooier.

Je leert originele gerechten klaarmaken die zowel door kinderen als volwassenen op een luide ‘Njammie!’ zullen worden onthaald. De foto’s laten je in één oogopslag zien wat je nodig hebt en wat je moet doen. In dit boek vind je bovendien massa’s handige tips. Het zijn geheimen die sterrenchef Roger alleen met jou deelt.

Kijk zeker naar de lijst met handig keukengerei voor je begint te koken. En vergeet ook niet te neuzen in de Smossen Mag!-wijsneuzenlijst, of de Smossen Mag!-test te doen op het einde van dit boek.


Lees meer over Smossen mag!

Inspiratie & blog