Makkelijke meeneem appeltaartjes

Een recept van Yasmine Marchal
Foto: Roos Mestdagh ©

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

taartje taartjes Even geduld...
2 appels
2 el vloeibare margarine
15 gr kokosbloemsuiker
1 tl kaneel
1 vel bladerdeeg
Optioneel: eigeel + lepel melk om de bovenkant van de appeltaartjes te ‘doreren’

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels en snij in blokjes. 

Warm de margarine op in een steelpannetje en doe er de appelblokjes bij, samen met het kaneel en de kokosbloesemsuiker. Laat de appeltjes garen op middelhoog vuur tot ze wat beginnen te pruttelen en helemaal zacht zijn geworden.

Snij of steek cirkels van +/- 8 à 10 cm uit het bladerdeeg (je kan hier ook een omgekeerde koffietas of kommetje voor gebruiken als je geen uitsteekring hebt). 

Leg de cirkeltjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat en schep er een volle eetlepel appeltjes op. Dek af met een 2de stuk / cirkel bladerdeeg. Met een vork druk je de randen aan. Maak er met een mesje bovenaan een kleine inkeping in zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het bakken. 

Optioneel: Scheid het eigeel van het eiwit. Doe een lepel melk bij het eigeel en klop los. Met een penseeltje smeer je wat eigeel-mengsel over het bladerdeeg en de randjes. 

Laat de taartjes zo’n 15 à 17 min bakken in de oven. 


Per taartje

Kcal

217

Koolhydraten

16 gr

Vetten

15,8 gr

Verz vetten

3,7 gr

Eiwit

2,2 gr

Vezels

0,8 gr

Inspiratie & blog