Yasmine Marchal

Yasmine Marchal is ook bekend als Tartes Yaya, van de gelijknamige bakblog. In het dagelijkse leven werkt Yasmine als Freelance Project manager en daarnaast creëert ze zoete recepten die ze deelt met haar volgers. Als ze geen taartjes of koekjes aan het bakken is, is Yasmine graag sportief. Ze houdt van wandelen, lopen, paardrijden, een goed boek, een uitgebreide brunch in het weekend en uiteraard koffie met een lekker stukje taart!

Nadat haar zoontje in 2018 de diagnose Diabetes type 1 kreeg, focust ze zich steeds meer op suikerarme en betere keuze zoetigheden. Daaruit volgde het kookboek Ongewoon zoet dat in 2021 uitkwam.

In Ongewoon Zoet leert Yasmine je hoe je eenvoudig rekening kan houden met de voedingswaarden van je ingrediënten en tegelijkertijd heerlijk gebak op tafel kan toveren waar iedereen van meegeniet. Ongewoon zoet is een bakboek met meer dan vijftig heerlijke en haalbare recepten. Dertig daarvan zijn gluten- en/of lactosevrij. Speciaal voor personen met diabetes vind je bij elk recept een handige berekening van het aantal koolhydraten per portie.

Hiermee wil ze in de eerste plaats mensen met diabetes een hart onder de riem steken, maar ook laten zien dat betere keuzes maken in gebak niet moeilijk hoeft te zijn. Yasmine heeft een hekel aan het woord ‘gezond gebak’ omdat gebak sowieso in de restgroep van de voedingsdriehoek thuishoort. Alles met mate is haar motto! 

Recepten van Yasmine