Lobster frappé & Kreeftenstaart met amandelschilfers

Een recept van Andy De Brouwer

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

cocktail cocktails Even geduld...
1 el olijfolie
0,5 ui
1 wortel
2 takjes peterselie
0,5 venkel
0,5 teentje look
1 el tomatenpuree
10 cl witte wijn
1 l water
4 cl armagnac
10 cl bisque
6 cl volle melk
1 mespuntje cayennepeper
ijsblokjes
70 gr verse dragon
200 gr olijfolie
0,5 teentje look
fleur de sel
geroosterde amandelschilfers
kreeftenstaart (zie cocktailbereiding)

Bereiden: 

Lobster frappé: 

Maak eerst de bisque. Snijd een verse kreeft met behulp van een groot chefmes doormidden vanaf het kruisje op de rug naar tussen de ogen toe. Laat de elastiekjes rond de scharen. Draai om en knip aan de binnenkant van de staart het pantser los met een grote schaar. Wring tussen je handen de schaal los en recupereer de kreeftenstaart voor het hapje. 

Verwijder de elastiekjes en hak de rest van de kreeft in stukken. Stoof aan in olijfolie. Was de groenten en snijd ze in stukken. Stoof ze ongeveer 10 minuten mee aan met de kreeft. Voeg de tomatenpuree toe en stoof nog vijf minuten aan. Voeg de witte wijn toe en laat reduceren tot alles kleeft en er geen vloeibaar vocht meer uitloopt. Voeg water toe tot het volledig onderstaat. Laat 40 minuten sudderen. Zeef in een passe-vite en duw uit. Zeef met een puntzeef en recupereer het vocht. 

Vul de shaker met de armagnac, bisque, volle melk en cayennepeper. Schud met veel ijs. Serveer in een longdrinkglas met ijsblokken, zoals een café frappé. 

Kreeftenstaart met geroosterde amandelschilfers en dragonpesto:

Maak eerst de dragonpesto. Blend dragon, parmezaan, amandelpoeder, olijfolie, fleur de sel en knoflook tot pesto. Plet de geroosterde amandelschilfers. Wentel de kreeftenstaart door de dragonpesto. Werk af met amandelschilfers.

Foto: BRAMSKI Photography

Inspiratie & blog