Lamsbrood met gekonfijte knoflook

Lamsbrood met gekonfijte knoflook
Een recept van njam! chef Johan Segers
Hoeveelheid Ingrediënt
600 g lamsgehakt
2 el gedroogd wit broodkruim
2 eieren
een scheutje melk
3 bollen knoflook
2 dl ganzenvet
een snuifje suiker
1 dl lamsfond
een klontje boter
peper
zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Konfijt eerst de knoflook. Haal de teentjes uit de bollen en schil ze. Leg in kleine kookpot. Overgiet met het grootste deel van het ganzenvet en voeg ook wat zout en een klein scheutje water toe. Zet het potje op een zeer zacht vuurtje en laat 1 uur konfijten. Voeg een scheutje melk, het broodkruim, twee eieren en peper en zout toe aan het lamsgehakt. Kneed het gehakt grondig. Laat een halfuur staan om wat op te stijven.

Vorm met de handen een broodvormige bol van het gehakt.

Laat in een ovenschotel een klontje boter smelten. Leg het lamsbrood in de schotel en overgiet met de gesmolten boter. Zet de schotel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde over op 180°c. Haal dan het lamsbrood uit de oven. Laat het vlees 10 minuten rusten.

Giet een scheutje ganzenvet in een braadpannetje. Laat opwarmen. Voeg de uitgelekte teentjes knoflook toe. Bestrooi met een klein beetje suiker. Laat de knoflookteentjes zeer lichtjes karamelliseren.

Giet het braadvet weg uit de ovenschotel. Giet de lamsfond in de schotel en laat die op het vuur tot in de helft inkoken. Zeef de saus.

Serveer het lamsbrood met de gekaramelliseerde teentjes knoflook. Serveer de saus apart.   

Beoordeling