Knapperige florentines

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in Master of Chocolate

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
30 cl room
150 g acaciahoning
150 g griessuiker
60 g boter
300 g geschaafde amandelen
250 g fondantchocolade

Bereiden:

Doe de room, de honing, de suiker en de boter in een kookpan met hoge rand. Kook deze massa tot 114 °C (controleer de temperatuur met een suikerthermometer). Haal de pan van het vuur, voeg de geschaafde amandelen toe en meng goed.

Stort de massa uit op een stuk bakpapier. Leg hier een tweede stuk bakpapier op. Neem een deegrol en rol de massa nu gelijkmatig uit tot een dikte van 3 tot 4 mm. Laat de massa minstens 30 minuten opstijven in de koelkast, dan is deze gemakkelijker te snijden. Je kunt ze ook 5 tot 10 minuten invriezen voor hetzelfde resultaat.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de afgekoelde massa in vierkantjes en leg ze in een florentinematje of in een ander klein vormpje. Bak ze gedurende 15 minuten in de warme oven. Haal de florentines uit de oven en laat ze afkoelen.

Werk af:

Smelt de fondantchocolade en breng hem op de juiste temperatuur. Doop één zijde van de koekjes in de chocolade met behulp van een vork en laat opstijven.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog