Kippengehaktballetjes met curry

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 gr kippenborst
1 ui
1 teentje look
1 busseltje koriander
1 eiwit
1 el olijfolie
1 afgestreken el currypoeder
200 ml kokosmelk
100 ml water
Piment d'Espelette poeder
peper - zout

Bereiden:

Maal de kippenborsten fijn met de KitchenAid voedselmolen voorzien van de fijne maalschijf op stand 2. Pel de ui en de knoflook en maal ook deze fijn. Was de helft van het bosje koriander en hak fijn.

Doe het kippengehakt, de ui, knoflook, eiwit, gehakte koriander, een beetje piment d’Espelette-poeder en het citroensap in de mengkom van de mixer/keukenrobot. Voeg zout en peper toe. Meng alles gedurende 1 minuut met behulp van de platte menghaak met flexibele kant op stand 4.

Maak met je handen balletjes ter grootte van een walnoot. Bak ze 10 minuten lang in een koekenpan met wat olijfolie. Strooi er het currypoeder over. Verdun de kokosmelk met 100 ml water en giet dat mengsel erbij in de koekenpan. Doe er zout en peper bij en laat het 25 minuten lang sudderen op een laag vuur.

Voeg er de rest van de koriander aan toe, juist vóór het opdienen. Serveer de balletjes vervolgens warm met wat basmatirijst.

Met dank aan

KitchenAid

Inspiratie & blog