Kip met broccoli

Kip met broccoli
Een recept van njam! chef Quyên Truong Thi
Hoeveelheid Ingrediënt
250 gr kipfilet, in plakjes gesneden
2 stengels lente-ui
1 kl gehakte look
200 gr broccoli, in roosjes
0,5 el vissaus
0,5 kl suiker
0,5 el arachideolie
0,5 kl kurkumapoeder
peper
zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Maak een marinade met de helft van de vissaus, een snuifje zout, een snuifje suiker, het witte deel van de lente-uitjes en de helft van de look. Marineer de plakjes kipfilet0 ca. 10 min.

Laat een wok goed heet worden op het vuur. Bak de plakjes kipfilet zonder vetstof aan beide kanten aan tot ze lichtbruin kleuren. Hou ze apart.

Zet de wok opnieuw op het vuur. Laat goed heet worden en voeg wat arachideolie toe. Voeg de resterende look toe als de olie begint te dampen en bak hem snel goudgeel. Voeg de broccoli toe en roerbak gedurende 1 minuut.

Voeg 2 el water toe. Sluit de wok af met een deksel en laat 3 min. garen. Zorg dat de broccoli beetgaar is. Kruid eventueel met de resterende vissaus, wat suiker en zout en met het kurkumapoeder.

Voeg dan pas de plakjes kip toe. Roerbak nog 30 seconden. Garneer met het fijngesnipperde groene deel van de lente-uitjes.

Tip: Als je verse kurkuma gebruikt, snij de wortel dan in fijne plakjes of in julienne en voeg ze samen met de look toe net voor het roerbakken.

Beoordeling