Kalfschnitzel met een erwten-munt roomsausje en puree

Een recept van Jelle Beeckman, zoals gezien in Snel, Makkelijk & Lekker
Foto: Kaat Bosch ©

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 scheut volle melk
peper - zout - nootmuskaat
2 kalfslapjes
2 eieren
1 kopje bloem
1 kopje panko
peper - zout
olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje look, fijngesnipperd
50 ml witte wijn

Bereiden:

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar in gezouten water. 

Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Klop de eitjes los in een diep bord en doe de bloem en panko ook in twee aparte diepe borden. Paneer nu de kalfslapjes door ze eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de panko te halen. Besprenkel de kalfslapjes met een klein scheutje olijfolie en gaar ze in 8 minuten op 220 graden in de multicooker. 

Maak nu het sausje door de sjalot en look aan te stoven in een klontje boter. Blus met een scheutje witte wijn, voeg de room toe en laat inkoken. Doe daarna een klontje boter, de erwtjes, de munt en het citroensap erbij. Kruid met zout en roer goed. 

Giet de aardappelen af. Doe ze daarna terug in de kookpot samen met een scheut volle melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en stamp tot een puree. 

Serveren:

Verdeel de puree over bordjes en leg er de kalfschnitzels op. Werk nog af met de saus, een draai van de pepermolen en wat verse munt alvorens te serveren. 

Russell Hobbs Satisfry Multicooker

Wil je graag genieten van één apparaat dat meerdere kookfuncties heeft? De Satisfry Multicooker kan airfryen & heeft 7 andere kookfuncties zoals grillen, bakken, braden, slowcooken en schroeien. Deze alleskunner helpt jou om sneller eten te bereiden, maar ook gezonder doordat je bij het airfryen geen tot weinig olie benodigd hebt. Geniet van minder vet, maar wel met behoud van smaak. Bekijk de Russell Hobbs Satisfry Air & Grill Multicooker hier.

Met dank aan

Inex Russell Hobbs

Inspiratie & blog