Kalfsbrood met stoemp

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
800 gr gemengd gehakt
200 gr broodkruim
200 ml melk
2 eieren
1 scheutje melk
2 el mosterd
boter
peper en zout

Bereiden:

Meng in een grote kom het gehakt met het broodkruim, de melk en de eieren. Kneed grondig en vorm met je handen een brood van het gehakt. Maak bovenaan enkele inkepingen met een mes in het gehakt, zodat je een mooi ruitjespatroon krijgt. Leg het kalfsbrood in een ingeboterde ovenschaal en schik er nog enkele kleine klontjes boter bovenop. Bak het gehaktbrood gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat het daarna afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Schil de aardappelen en de wortelen. Snijd ze in stukjes en kook ze gaar in gezouten water gedurende 20 minuten. Giet af, stamp fijn en voeg een klontje boter en een scheutje melk toe. Breng de stoemp op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met een flinke lepel wortelstoemp en een lepel mosterd.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog