Italiaanse chocolade kerstcake

Een recept van Julie Van den Driesschen

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
80 gr gekonfijte sinaasappel, in stukjes
60 gr (blonde) rozijnen
60 gr pistachenootjes
60 gr gedroogde abrikozen, in stukjes
0,5 sinaasappel, de zeste
400 gr fondant chocolade, in stukjes
100 gr volle room
150 gr roomkaas
cacaopoeder

Bereiden:

Spray een rechthoekige bakvorm in met wat bakspray en bekleed met een groot stuk vershoudfolie. Druk goed aan in de hoekjes en zet opzij klaar voor gebruik. 

Doe de gekonfijte sinaasappel, (blonde) rozijnen, pistachenoten en gedroogde abrikozen in een mengkom en voeg de amaretto en sinaasappelzeste toe. Meng kort en laat even intrekken. 

Doe de chocolade samen met de room in een grote mengkom en plaats 60 seconden in de microgolf tot alles mooi gesmolten is. Voeg de roomkaas toe aan het lauwe chocolademengsel en klop goed door. Doe als laatste het gekonfijte fruit met amaretto en amaretti koekjes er bij. Meng goed tot alles goed bedekt is met chocolade. 

Doe het beslag in de met vershoudfolie beklede bakvorm en druk goed aan met een spatel. Vouw de restjes vershoudfolie naar binnen zodat de chocolade kerstcake volledig bedekt is. Plaats minstens 1 nacht in de koelkast. 

Serveren:

Haal de chocolade kerstcake uit de vorm (dit gaat vanzelf met de folie) en verwijder de folie. Werk af met wat cacaopoeder en snijd mooie plakjes. 

Inspiratie & blog