Indiase kip met groentjes en naanbrood

Een recept van Dagny Ros Asmundsdottir, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
600 g kipfilet
2 el Indiase kruidenmix (ras el hanout, curry, kaneel, geroosterde paprika)
1 komkommer
1 grote rode ui
4 naanbroodjes
1 teentje look
enkele takjes koriander
olijfolie/boter

Bereiden:

Snijd de kip in reepjes. Dep ze droog met een velletje keukenpapier. Meng de Griekse yoghurt met de Indiase kruidenmix. Kruid de kip met peper en zout en meng er de yoghurt onder. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met het sap en de zeste van een citroen, komijn, peper en zout. Snijd de komkommer in schijfjes en de paprika in reepjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en bak er de ui goudbruin in. Voeg vervolgens de kip toe en bak gaar. Warm de naanbroodjes op in de broodrooster, de oven of een pan. Smelt een klontje boter en pers er een teentje look bij. Smeer hiermee de naanbroodjes in. Beleg de broodjes vervolgens met de schijfjes komkommer en reepjes paprika. Lepel er enkele stukjes kip over. Werk af met enkele blaadjes koriander en serveer er de dressing van Griekse yoghurt bij.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog