Ijskroket met ananas en rijstmelk

Een recept van Jeroen De Pauw, zoals gezien in De Chalet aan de Semois
Foto: Stephanie Bex ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 bolletjes Missault vanille-ijs
4 el bloem
150 gr kokosschaafsel
1 ananas
boter

Bereiden:

Maak de rijstcrème:

Doe de melk samen met de rijst, de suiker en het merg van het vanillestokje in een kookpot. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de rijst gaar is. Giet de rijstmelk vervolgens door een zeef en vang de melk op. Laat afkoelen tot de melk lauwwarm is.

Maak de ijskroketten:

Schep vier bolletjes ijs op een bord. Zet een half uurtje in de diepvries. Vul ondertussen drie kommetjes met respectievelijk bloem, losgeklopt ei en kokosschilfers. Haal de bolletjes ijs er vervolgens in die volgorde door. Zet de bollen ijs opnieuw een half uur in de diepvries en paneer ze daarna een tweede keer.

Maak de garnituur:

Snijd de ananas in schijven van 2 cm dikte. Stans er met een dresseerring ronde schijven uit. Gebruik een kleine dresseerring om het de harde kern uit de schijven te stansen. Smelt een klontje boter in een pan en bak er de ananasschijven in. Strooi er een laagje suiker over en laat ze mooi goudbruin karameliseren.

Serveren:

Frituur de ijskroketten gedurende 1 minuut op 180 graden. Schik de schijven ananas mooi op bordjes en lepel er de rijstcrème rond. Werk af met de ijskroketten.

Met dank aan

Missault

Inspiratie & blog