High tea hapjes

Een recept van Stephanie Bex, zoals gezien in Njammie!
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 witte boterhammen
2 el tartaar
2 plakjes rosbief
enkele kappertjes
zout
peper
fijngehakte peterselie
1 komkommer, in dunne linten
1 potje hummus
1 komkommer, in staafjes
2 wortels, in staafjes
1 avocado, in plakjes
enkele takjes peterselie
4 sneetjes bruin brood
1 potje eiersla
1 el fijngehakte bieslook
2 tortillavellen
1 potje kruidenkaas
150 gr gerookte zalm
enkele druppels citroensap
1 el fijngehakte bieslook
peper
zout

Bereiden:

Broodje rosbief: 

 Besmeer twee witte boterhammen met de tartaar en beleg ze met de plakjes rosbief, de kappertjes en de peterselie. Kruid met peper en zout. Bedek met de overige twee boterhammen en snijd in driehoekjes. 

Groenterolletjes met hummus:

Leg twee komkommerlinten naast mekaar en lepel er wat hummus op. Beleg vervolgens met de komkommerstaafjes, de wortelstaafjes, een plakje avocado en een takje peterselie. Rol nu op tot stevige rolletjes.

Toastjes met eiersla:

Stans met een klein ringetje rondjes uit het brood. Beleg ze met de eiersla en kruid met peper en zout. Werk af met fijngehakte bieslook. 

Wraps met zalm en kruidenkaas:

Besmeer de tortillavellen met kruidenkaas en beleg ze met gerookte zalm. Breng op smaak met citroensap, bieslook, peper en zout. Rol stevig op en snijd er rolletjes van. 

Uit het boek "Njammie!"

Stephanie Bex is een happy foodie die dag in, dag uit gepassioneerd bezig is met eten, koken en recepten bedenken. Achter de schermen van de kookzender njam! werkt Stephanie aan de website, post ze leuke content op de socials en fotografeert ze op de set. Op het scherm kan je haar aan het werk zien in het online programma njammie! en dan denk je telkens: “hé, maar dat is een leuk recept!”, maar vooral: “hé, dat kan ik ook!” dus bij deze: challenge accepted; aan de slag!

Ontdek in dit kookboek 90 makkelijke recepten voor elk moment van de dag. Gaande van ontbijt, lunch, hoofdgerechten, desserts, drankjes, snacks en hapjes tot eetbare cadeautjes. Geniet ervan! 

Lees meer over Njammie!

Inspiratie & blog