Havermoutrisotto

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 uien
2 teentjes look
1 scheutje olijfolie
100 gr kastanjechampignons
100 gr shiitakes
100 gr beukenzwammen
300 gr glutenvrije havervlokken
1 l kippen- of groentebouillon
0,5 kl gedroogde tijm
4 stengels lente-ui
peper

Bereiden:

Snijd de uien en de look fijn. Stoof ze aan in een scheutje olijfolie tot de ui volledig glazig is. Snijd de champignons in stukjes en voeg ze bij de ui. Laat garen.

Doe nu de havervlokken erbij en bevochtig het geheel met de kippenbouillon (of groentebouillon voor vegetariërs). Roer ongeveer 15 minuten tot de havermout de bouillon volledig heeft opgenomen en het een smeuïg geheel is.

Schaaf ongeveer twee eetlepels Parmezaanse kaas boven de risotto en meng deze er onder. Breng het gerecht op smaak met gedroogde tijm, peper en zout.

Serveren:

Schep de risotto in kommetjes en bestrooi met de fijngehakte lente-ui.

Met dank aan

Nutribel Grohe

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog