Halloweentaart

Een recept van Stephanie Bex
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 vel zanddeeg
500 gr melkchocolade + 100 gr extra
400 ml room
1 el honing
150 gr boter, op kamertemperatuur
50 gr witte chocolade

Bereiden:

Neem een taartvorm en beboter en bebloem deze. Leg er vervolgens de zanddeeg in en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg bovenop het deeg een vel bakpapier en vul het met bakparels. Bak het deeg gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakparels en laat afkoelen.

Maak de vulling. Breng de room op een zacht vuurtje aan de kook. Giet deze vervolgens over de melkchocolade en de honing. Roer tot de chocolade mooi gesmolten is. Meng nu de boter in kleine stukjes onder de chocolade.

Smelt de overige 100 gram melkchocolade en bestrijk hiermee de taartbodem. Giet vervolgens de chocoladeganache in de bodem.

Smelt nu de witte chocolade en doe deze in een spuitzak. Knip er een klein tipje af. Teken nu met de witte chocolade een spiraal op de chocoladeganache. Trek met een mesje of een tandenstoker lijnen van het midden van de taart naar buiten toe om een spinnenweb effect te krijgen. Laat de taart nog minstens twee uur opstijven in de koelkast alvorens ze te serveren. Werk de taart optioneel af met toffe halloweendecoraties. 

Inspiratie & blog