Gnocchi met boschampignons en kalfsvlees

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 sjalotjes
1 teentje look
2 bosuitjes
500 g boschampignons
600 g kalfsfilets
4 cl olijfolie
peper
2 cl sojasaus
2 dl room
500 g gnocchi

Bereiden:

Hak de sjalotjes en look heel fijn. Snij de bosuitjes fijn. Reinig de boschampignons en spoel ze net voor het bakken onder de kraan.

Snij de kalfsfilet in plakken van 1 cm dik en dan in balkjes van 1 cm breed. Bak de balkjes in de hete olijfolie, kruid met peper van de molen en zout. Voeg de sjalotjes, look, bosuitjes en champignons toe, laat even meebakken en kruid met peper van de molen en zout.

Blus met de sojasaus, balsamicoazijn en de room. Laat even doorkoken.

Kook ondertussen de gnocchi in een grote hoeveelheid gezouten water; de gnocchi zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit het water en voeg ze bij het vlees.

Serveren:

Verdeel de gnocchi over de warme pastaborden. Schaaf er aan tafel de kaas rijkelijk over.

Uit het boek "Pasta power"

Veelzijdig, snel klaar, niet te duur en altijd lekker: pasta is een succes in elke keuken! Zeker met dit boek als leidraad. Naast de klassiekers zoals spaghetti carbonara, spaghetti bolognaise en een traditionele lasagne, vind je in dit boek ook de heerlijkste soepen met pasta, koude gerechten en verrassende combinaties.

Wat dacht je van een heerlijke linguine met pesto en tonijn, een zalig bord gnocchi met boschampignons, of een pittige pappardelle all’ arrabbiata? Bovendien bevat dit boek hét recept om zelf je pastadeeg te maken. Kortom, een must voor elke pastaliefhebber.

Dit boek biedt je 50 overheerlijke pastarecepten, om meteen mee aan de slag te gaan! Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Pasta power
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-697-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys en Bram Debaest
Lees meer over Pasta power

Inspiratie & blog