Glutenvrije pizzabodem en quichebodem

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

grote pizza grote pizza's Even geduld...
140 gr havervlokken
150 gr amandelmeel
1 tl oregano
1 tl lookpoeder
0,5 tl zout
1 ei
1 à 2 el water

Bereiding:

Doe de havervlokken in een blender en blend tot havermeel. Doe het in een grote kom en voeg het amandelmeel, de oregano, het lookpoeder en het zout toe. Voeg het ei en het eiwit samen in een andere kom en meng. Doe het bij de granen. Voeg water toe om alles goed onder elkaar te kunnen mengen. Start met 1 eetlepel water en voeg meer toe als dat nodig is om een redelijk taaie structuur van deeg te krijgen. 

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg het deeg tussen twee bakpapieren en ga erover met een deegroller. Je wil maximaal 3 millimeter dikte hebben. Leg het vervolgens op een bakpapier of in een ingevette taartvorm (ongeveer 26 centimeter). Druk aan of maak er de juiste vorm van (voor de minipizza’s kan je een uitsteekvormpje gebruiken). Zet ongeveer 15 minuten in de oven op 170 graden. Het deeg is nu klaar om belegd te worden en kan daarna met beleg nog een keer de oven in. Maak je een recept dat nog redelijk lang in de oven moet? Dek dan de randen eventueel af met folie.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog