Gevulde perziken met beenhamsalade en mimosa eitjes

Een recept van Wim Ballieu, zoals gezien in Bal National - Zomereditie
Foto: Stephanie Bex ©

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 l water
400 gr rietsuiker
300 gr Charles beenham (en eventueel restjes gebraad)
4 el mayonaise
1 el Elvea tomatenpuree
40 ml Elvea passata
olijfolie
peper - zout
4 eieren
1 el mayonaise
1 tl mosterd
1 snuifje kerriepoeder
verse bieslook

Bereiden:

Maak de gevulde perziken:

Snijd de perziken in de helft (de pit mag blijven zitten). Breng het water aan de kook en voeg de suiker eraan toe. Leg de perziken met de pitzijde naar beneden in de siroop gedurende twee minuten, draai ze om en laat ze nog eens twee minuten koken. Haal de perziken uit de siroop en verwijder de schil en de pitten. 

Snijd het gebraad en de beenham in kleine stukjes. Meng met de mayonaise, de tomatenpuree en de passata. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout en citroensap. 

Vul de perziken met de salade. 

Maak de mimosa eitjes:

Kook de eieren in +- 10 minuten hard. Spoel ze daarna af onder koud water zodat ze schrikken. Pel de eieren en snijd ze doormidden.

Haal het eigeel met een vorkje of mesje uit het eiwit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Voeg mayonaise, mosterd en kerriepoeder toe en meng goed door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes in de eiwitten. Werk af met wat bieslook. 

Met dank aan

Elvea Charles

Inspiratie & blog