Gevulde pastarol met asperges en geitenkaas

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Peppe's Pasta
Foto: Roos Mestdagh ©

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 g semola rimacinata
2 eieren
6 witte asperges
2 el olijfolie
200 g aardbeien
400 g geitenkaas
2 handjes rucola
3 el aceto balsamico

Bereiden:

Maak het pastadeeg:

Maak een kuiltje in de semola rimacinata, breek hierin een eitje en meng goed. Maak opnieuw een kuiltje voor het tweede ei en kneed tot een zacht deeg. Rol tot een bolletje, dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur.

Rol het pastadeeg uit, verdeel in 2 en haal door de pastamachine. Verdeel elk pastavel nogmaals in 2 zodat je 4 pastavellen krijgt. 

Vul de pasta:

Schil de asperges, haal het harde uiteinde eraf en kook beetgaar in licht gezouten water.

Haal de asperges uit het water. Giet het water niet weg maar voeg een scheutje olijfolie toe en kook hierin de pastavellen in 5 minuten beetgaar. Haal de pastavellen uit het water en leg in koud water. Laat afkoelen en dep droog met een propere keukenhanddoek.

Maak van de 4 pastavellen 2 grote vellen. Maak hiervoor 2 vellen in de lengte aan elkaar vast met een beetje water. Verdeel de asperges en geitenkaas over het uiteinde, rol op en snijd in plakjes van 2 cm dik. 

Maak de dressing:

Mix een 10-tal aardbeien fijn met de balsamico en een eetlepel olijfolie.

Werk af:

Verdeel de rucola en de rest van de aardbeien over twee borden. Leg hierop de pastarol en werk af met dressing.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog