Gevuld kalfsgebraad met aardappelsalade

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kg kalfsgebraad
1 teentje look, fijngehakt
1 handje bladpeterselie, fijngehakt
200 g verse erwtjes
50 g paneermeel
150 ml water
500 g aardappelen
boter/olijfolie
peper en zout
extra keukentouw
1 ui
100 g erwtjes
100 g hamblokjes
1 scheutje witte wijn
2 el kappertjes
1 handje peterselie, fijngehakt
3 el olijfolie
peper en zout

Bereiden: 

Snijd het kalfsgebraad ‘en portefeuille’: leg het stuk vlees voor je, snijd het in de lange kant in op ongeveer 1/3de hoogte, maar snijd het niet volledig door. Klap het gebraad open: je hebt nu een dik en een dun stuk. Snijd het dikke stuk langs de binnenkant opnieuw in, maar snijd weer niet volledig door. Vouw open. Je hebt nu een lange lap vlees.

Neem een grote kom en meng daarin de look, de bladpeterselie, 10 eetlepels olijfolie, de erwtjes, de geraspte Parmezaanse kaas, het paneermeel en de geraspte mozzarella. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over het gebraad.

Rol het gebraad vervolgens op en bind het samen met keukentouw. Kruid de rollade met peper en zout en schroei dicht in boter en olijfolie. Houd de pan waarin je het vlees gebakken hebt even aan de kant voor de saus. Leg het vlees vervolgens in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en leg er enkele kleine klontjes boter bij. Gaar het gebraad nu gedurende 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Voeg na 10 minuten, 150 milliliter water toe aan de ovenschaal.

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar. Giet ze af.
Meng alle ingrediënten voor de salsa verde.

Snipper de ui fijn en bak deze in de pan met aanbaksels waarin je ook het vlees het gebakken. Voeg erwtjes, hamblokjes en het vocht van het gebraad uit de ovenschaal toe. Blus het geheel met een scheutje witte wijn.

Serveren:

Snijd de rollade in sneetjes van 1 centimeter dikte. Lepel de salsa verde over de koude aardappeltjes. Schenk de saus over het vlees.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog