Gepaneerde sushi met mozzarella en komkommer

Een recept van Philippe Van den Bulck

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr sushirijst, grondig gespoeld
3 el rijstazijn
3 el Japanse rijstwijn (mirin)
1 el griessuiker
1 kl wasabi
4 norivellen
150 gr panco (Japanse broodkruim)
2 eieren
100 gr fijne bloem
1 kleine komkommer
1 bol buffelmozzarella
peper en zout
1 rijpe avocado
2 kl wasabi
1 limoen, het sap
1 ei
1 dl neutrale olie (bv. druivenpitolie)
zeezout en peper

Bereiden:

Breng 9 dl water aan de kook en voeg er de gespoelde rijst en een mespunt zout bij. Breng de rijst aan de kook en laat die op een laag vuur koken tot al het water is opgeslorpt. Laat de rijst nog ongeveer 15 minuten rusten met het deksel erop, van het vuur. 

Meng de rijstazijn en de rijstwijn. Spreid de rijst uit over een grote schaal en besprenkel met de rijst-azijnmengeling. Schep de rijst regelmatig om, zodat deze snel kan afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de buitenkanten van de komkommer in dunne balkjes. Snijd ook de buffelmozzarella in dunne balkjes.

Spreid 2 eetlepels rijst uit over drie vierde van elk norivel, schik er de komkommer en de buffelmozzarella op en kruid met peper en zout. Strijk een weinig wasabi over de lengte van elk norivel, net boven de rijst. Rol elk norivel stevig op en bestrijk de laatste cm met een weinig water om het vel te laten kleven. Bestrijk heel lichtjes de volledige rol met een natgemaakte hand en laat de sushi opspannen. Snijd de uitstekende garnituur af met een scherp mes.

Rol de sushirollen eerst in de bloem, daarna in de losgeklopte eieren en tot slot in de panco. Haal het vruchtvlees uit de avocado en mix de avocado met het limoensap, het ei en de wasabi. Voeg geleidelijk aan, al mixend, de neutrale olie toe tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de avocadosaus afgedekt in de koelkast.

Fruit de sushirollen in hete frituurolie van 180 °C of in een bodempje neutrale olie in de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de gefruite sushi in porties en serveer met de avocado-wasabidip.

Inspiratie & blog