Gemarineerde paprika’s

Een recept van Chiara van Emrik
Foto: Roos Mestdagh ©

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 citroen, het sap
1 teentje look
2 takjes marjolein, geritst
2 takjes oregano, geritst
kappertjes
zwarte olijven
peper - grof zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de steeltjes van de paprika’s en leg ze op een ovenplaat. Zet ze in de oven tot ze zwart worden. Laat ze lichtjes afkoelen en haal de schil er dan af. Houd de jus die eruit gekomen is goed bij in een kommetje. Snijd de paprika’s in vier en verwijder voorzichtig de zaadlijstjes, snijd ze dan nog een keer overlangs in twee. Schik de paprikastukjes op een mooie schotel, afwisselend rood-geel-rood-geel ... Meng de jus van de paprika’s met de olijfolie en het citroensap, kruid met peper en zout. Pers het teentje look en voeg het toe aan de dressing. Sprenkel de dressing over de paprika’s. Leg er nog wat kappertjes en zwarte olijven op en strooi er de marjolein en oregano bovenop.

Tip: Verse oregano vind je hier niet gauw. Mocht je op vakantie gaan naar Griekenland of Italië: koop daar verse oregano en steek hem in een plastic zakje. Knoop het niet helemaal dicht, maar houd het zakje gewoon mooi luchtig rond de oregano en steek het in de keukenkast. De oregano zal zo wel wat uitdrogen, maar nog steeds zijn smaak behouden. Zo kan je hem gebruiken tot je volgende vakantie!

Dit gerechtje kan dienen als een licht, vegetarisch voorgerecht of als bijgerechtje op een zomerse BBQ.

Uit het boek "Heerlijk Licht"

Onze charmante njam!-lady, Chiara van Emrik, gaat in Heerlijk Licht voor de gezonde en snelle keuken. 

Haar gerechtjes – van een healthy burger, over een frisse quinoasalade tot een verrassend koud pastagerechtje – zijn in minder dan 30 minuten klaar. Ideaal voor culinaire verwenners met een drukke agenda! Chiara vertrekt bovendien van gekende gerechten, maar brengt ze op smaak met haar persoonlijke formule.

Lees meer over Heerlijk Licht

Inspiratie & blog