Gehaktbrood met champignonroomsaus en aardappeltjes

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 g varkensgehakt
200 g rundergehakt
3 eieren
snuifje nootmuskaat
250 g paddenstoelenmix
200 ml room
200 ml bruine kalfsjus
100 ml tripel trappist
1 kleine bloemkool
500 g aardappelen
boter
peper en zout

Bereiden:

Meng het gehakt met twee eitjes, peper, zout en nootmuskaat. Neem een ronde taartvorm en boter deze in. Verdeel het gehakt gelijkmatig over de taartvorm en bestrijk de bovenkant met een losgeklopt eitje. Plaats het gehaktbrood gedurende 20 minuten op 200 graden in de oven.

Snijd de paddenstoelen in plakjes en stoof ze aan in een klontje boter. Voeg de trappist, kalfsjus en room toe. Laat inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze krokant in een klontje boter. Was de aardappelen en stoom of kook ze gaar.

Doe het gehaktbrood in een grote ovenschaal en overgiet met de champignonroomsaus. Warm op in de oven en laat het de laatste minuutjes nog even kleuren onder de grill. Snijd het gehaktbrood in spietjes. Serveer samen met de saus, de aardappelen en de bloemkool.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog