Gegrilde watermeloen met mozzarella en pesto

Uit het boek Altijd Borreltijd
Foto: Mitchell van Voorbergen ©

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
1 kleine watermeloen
1 zakje mini-mozzarellabolletjes
1 teentje look
35 gr pijnboompitten, geroosterd
5 el olijfolie
1 klein snuifje zout

Bereiden:

Snijd de watermeloen in plakken van 1 centimeter dik en laat ze op een bord in de koelkast minimaal 4 uur drogen. Doe je dat niet dan is de watermeloen te vochtig om te grillen en gaat ie stomen. 

Maak in de tussentijd de pesto. Doe de basilicumblaadjes, knoflook, geroosterde pijnboompitten en de kaas in een grote maatbeker en giet er 3 eetlepels olie bij. Zet de staafmixer erop en pureer goed. Proef en kijk wat je van de structuur vindt. Met 5 eetlepels olijfolie heb ik vaak de perfecte dikte te pakken, maar hou je van iets dunner, schroom dan niet om extra olie toe te voegen. Breng je pesto als laatste op smaak met een beetje zout, maar niet te veel want de kaas is ook al zout.

Nu zijn er twee manieren om de watermeloen te grillen. 

Barbecue

Gril de watermeloenplakken rechtstreeks op het rooster van een 200 °C hete barbecue 5-6 minuten (niet keren nog!). Draai ze daarna om en gril de andere kant 3-4 minuten.

Grillpan

Grillpan goed heet voorverwarmen, dep de watermeloen droog en gril de watermeloenplakken in 5-6 minuten aan de ene kant (even goed aanduwen voor grillstrepen) en 3-4 minuten aan de andere kant.

Serveren:

Laat de watermeloen afkoelen en snijd in bite-size blokjes. Beleg met een bolletje mozzarella en een schepje pesto alvorens te serveren. 

Inspiratie & blog