Gebraden wilde patrijs met groene kool

Een recept van Johan Segers

Maak kans op een One Five frying pan met gouden handvat van Greenpan

Maak kans op een One Five frying pan met gouden handvat van Greenpan

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 wilde patrijzen
0,5 groene kool
200 g boter
400 g geschilde aardappelen
4 fijne plakjes spek, gedroogd in de oven
4 sneden toastbrood
peper - zout - nootmuskaat

(Foto: Roos Mestdagh)

bereiden:

Snijd de groene kool in fijne repen. Blancheer ze beetgaar in gezouten kokend water. Giet ze af, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken. Kook de aardappelen gaar en schud ze even op tot ze bloemig zijn.

Kruid de patrijzen royaal met peper en zout. Bak ze mooi goudbruin in de boter en zet ze ongeveer 8 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Overgiet regelmatig met het braadvocht. Haal ze uit de pan en laat ze aan de kant van het fornuis rusten.

Doe de helft van de braadjus van de patrijs in een koekenpan en zet opzij. Doe bij de overgebleven helft de gare groene kool, stoof die even aan en meng de gekookte aardappelen erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

werk af:

Haal de korst van het brood en snijd het in V-vorm. Bak de boterhammetjes kort in de resterende braadjus. Haal ze uit pan en zeef de braadjus. Kruid bij en voeg nog een klontje boter toe.

serveren:

Verdeel de stoemp over voorverwarmde borden, versnijd de patrijzen en leg ze erbij. Werk af met de toast en het spek en schep er wat van de braadjus over.Inspiratie & blog

s