Fruitige papillotte

Fruitige papillotte
Een recept van njam! chef Dominique Persoone
Ook in njam! boek SHOCK-O-LATIER
Hoeveelheid Ingrediënt
8 cl room (40%)
80 g fondantchocolade, in kleine stukjes
4 abrikozen
1 ananas
2 bananen
2 limoenen, het sap
geraspte schilletjes van 2 biologische limoenen
24 g geraspte verse gember
60 g rietsuiker
Recept afdrukken

Bereiden:

Kook de room, giet die op de stukjes chocolade en roer tot alle stukjes zijn weggesmolten.

Snijd de abrikozen in grove stukken. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Pel de bananen. Snijd ze in stukken van 1 cm dik. Doe alle fruit samen in een kom en besprenkel met het sap van de limoenen, de geraspte limoenschilletjes en de geraspte gember. De juiste hoeveelheid rietsuiker hangt natuurlijk af van de rijpheid van het fruit. Mooi rijp fruit hoeft eigenlijk geen extra suiker.

Neem 4 ruime stukken aluminiumfolie. Vouw alle zijkanten voor de helft naar boven. Verdeel de fruitvulling over het midden van de stukken folie. Giet de chocolademassa op het fruit en vouw de aluminiumfolies mooi dicht, zodat de vulling niet meer uit de papillotten kan lopen.

Plaats de papillotten (met de opening naar boven) op de grill van de BBQ (niet in de vlam van het vuur) of leg ze op een bakplaat van een oven van 200 °C, gedurende 5 à 10 minuten. De baktijd hangt natuurlijk af van de hitte van de BBQ of de oven en de rijpheid van het fruit. Serveer in de folie; het is dan net alsof je op safari bent.

Tip:

Ook leuk voor de kinderen: bestrooi de papillot net voor het opdienen met knettersuiker. Die ontploft bij aanraking met vocht.

De papillot afwerken met een bolletje ijs op een zwoele zomeravond zorgt gegarandeerd voor een staande ovatie van je gasten.