Fruitige papillotte

Een recept van Dominique Persoone

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 cl room (40%)
80 g fondantchocolade, in kleine stukjes
4 abrikozen
1 ananas
2 bananen
2 limoenen, het sap
geraspte schilletjes van 2 biologische limoenen
60 g rietsuiker

Bereiden:

Kook de room, giet die op de stukjes chocolade en roer tot alle stukjes zijn weggesmolten.

Snijd de abrikozen in grove stukken. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Pel de bananen. Snijd ze in stukken van 1 cm dik. Doe alle fruit samen in een kom en besprenkel met het sap van de limoenen, de geraspte limoenschilletjes en de geraspte gember. De juiste hoeveelheid rietsuiker hangt natuurlijk af van de rijpheid van het fruit. Mooi rijp fruit hoeft eigenlijk geen extra suiker.

Neem 4 ruime stukken aluminiumfolie. Vouw alle zijkanten voor de helft naar boven. Verdeel de fruitvulling over het midden van de stukken folie. Giet de chocolademassa op het fruit en vouw de aluminiumfolies mooi dicht, zodat de vulling niet meer uit de papillotten kan lopen.

Plaats de papillotten (met de opening naar boven) op de grill van de BBQ (niet in de vlam van het vuur) of leg ze op een bakplaat van een oven van 200 °C, gedurende 5 à 10 minuten. De baktijd hangt natuurlijk af van de hitte van de BBQ of de oven en de rijpheid van het fruit. Serveer in de folie; het is dan net alsof je op safari bent.

Tip:

Ook leuk voor de kinderen: bestrooi de papillot net voor het opdienen met knettersuiker. Die ontploft bij aanraking met vocht.

De papillot afwerken met een bolletje ijs op een zwoele zomeravond zorgt gegarandeerd voor een staande ovatie van je gasten.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog