Flower power

Een recept van Dominique Persoone

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
2 verse vijgen
1/4 rijpe mango
1 takje verse rozemarijn
20 gr griessuiker
6 gr balsamicoazijn
50 gr fondant chocolade + extra voor het gieten van de revolver
60 gr gezouten boter
2 eieren
60 gr griessuiker
eetbare bloemen

Bereiden:

Snij de mango en één vijg in kleine dobbelsteentjes. 

Maak een karamel met de suiker en blus deze met azijn en water. Laat afkoelen. Snij enkele rozemarijnnaaldjes fijn en voeg ze bij de karamel. 

Verdeel de helft van de saus onder de stukjes fruit. Maak zes insneden in de andere vijg en giet de andere helft van de saus er op, samen met een puntje van de rozemarijn. Plaats dit 10 minuten in een voorverwarmde oven van 140 graden. 

Smelt de chocolade, crèmeer de boter en voeg de chocolade toe. Scheid de eieren, voeg de dooiers bij de massa en meng goed. Klop de eiwitten en de suiker stevig op in een ontvette (met een beetje azijn) kom. Spatel voorzichitg het opgeslagen eiwit onder de massa en laat opstijven. 

Giet een laagje van de op temperatuur gebrachte chocolade in een revolvervorm (ijsblokjesvorm) en laat uitharden in de koelkast. Vul de revolver met de chocolademousse en laat opstijven. 

Serveren:

Dresseer de fruitsla in de vorm van een hartje, trek enkele streepjes chocolade naar de revolver en plaats bloemetjes aan de uiteindes. Zet de warme vijg onderaan en bedruip ze met een beetje van de karamelsaus. 

© Foto: Roos Mestdagh

Inspiratie & blog