Escalope Valdostana

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Njamma Mia!
Foto: Roos Mestdagh ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 kalsflapjes
4 plakjes Prosciutto
4 plakjes Fontina kaas
1 el boter
1 el olijfolie
4 blaadjes verse salie
1 handvol fijngehakte rucola
2 eieren
2 el bloem
2 el geraspte Parmezaan kaas
4 soufflé vormpjes
1 scheutje olijfolie
4 blaadjes salie
naar smaak versgemalen zwarte peper - fijn zeezout

Bereiden:

Kruid het kalfslapje met zout en peper. Paneer het in de bloem. Verhit boter en olijfolie en bak het kalfslapje krokant. Blus af met wat witte wijn, laat inkoken en draai het vlees om in de pan.

Leg er een plakje prosciutto, een blaadje salie en een plakje fontinakaas op. Laat garen op een laag vuur met het deksel op de pan.

Maak een soufflé van de fijngehakte rucola met de eieren, paneermeel en Parmezaankaas. Meng de ingrediënten met wat olijfolie en kruid met peper. Vet een soufflé vormpje in en strooi er wat bloem in.

Vul de vormpjes voor de helft met het mengsel. Zet in een warmwaterbad (au bain marie) ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.

Serveren:

Leg de escalope op het bord en werk af met de saus. Breng op smaak met olijfolie, een blaadje salie en vers gemalen peper.

 

Wijnsuggestie: Petite arvine (vigne rovetta) - is droog, aromatisch en lekker mineraal

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog