Eetbare verf van chocolade

Een recept van Dominique Persoone

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

pot verf pot verf Even geduld...
20 cl water
20 g glucose
50 g cacaopoeder (24%)
20 g fondantchocolade, in kleine stukjes gesneden

Bereiden:

Breng het water aan de kook samen met de suiker, de glucose en het cacaopoeder.

Laat 5 minuutjes lichtjes pruttelen op een laag vuur tot alle suikerkristallen zijn opgelost.

Laat even afkoelen tot ongeveer 70 °C en smelt hier de stukjes chocolade in.

Tip:

Met deze verf kun je echt schilderen, maar hij droogt niet snel. Het duurt wel een paar dagen voor alle vocht uit de verf is verdampt.

Jonge kunstenaars gebruiken deze verf onder meer om te zeefdrukken. Ook kinderen vinden het leuk om te schilderen met chocolade. Vooral als ze dat op eetpapier mogen doen. Zo kunnen ze hun eigen schilderij opeten.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog