Delicious Sour

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

Even geduld...
4 cl Calvados
3 cl Peach Brandy
3 cl vers limoensap
1 tl poedersuiker
1 eiwit
1 scoop gepileerd ijs
8-tal ijsblokjes
soort glas: Delmonico glas
strainer

Bereiden:

Koel het glas voor met gepileerd ijs. Doe de Calvados, de Peach Brandy, de poedersuiker het llimoensap en eiwit in een mixglas. Deze cocktail wordt 'dry geshaked', zonder ijs dus. Neem de shaker, voeg de ingrediënten samen en schud lang en krachtig. Open de shaker en voeg ijsblokjes toe en schud nogmaals krachtig. Verwijder het ijs uit het voorgekoeld glas en giet de cocktail via de strainer in het glas.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog