De lekkerste drolletjes van de wereld

Een recept van Dominique Persoone

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

portie porties Even geduld...
300 g praliné (naar keuze hazelnoot, amandel, pistache of notenmengsel)
150 g chocolade (wit, melk of fondant)
45 g stukjes nootjes, gekonfijt fruit, nougat, koekjes of karamel

Bereiden:

Meng de praliné met de op temperatuur gebrachte chocolade goed door elkaar tot een gladde massa. Om drolletjes met stukjes na te bootsen meng je de stukjes door de massa.

Wacht tot de massa lichtjes begint op te stijven. Spuit nu met een spuitzak de gewenste drolletjesmaat. Je kunt grote maken zoals van een hond. Je kunt ook kleintjes maken om als een praline te serveren.

Spuit steeds van buiten naar binnen en trek het laatste stukje worst, als je in het midden bent aanbeland, naar boven. Zo krijg je een levensecht drolletje.

Laat de drolletjes mooi uitharden.

Plezier verzekerd. Bovendien extra ‘fun’ als je de drolletjes opdient op wc-papier!

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog