Daddy Collins

Foto: Vivi Pham Photographer ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

cocktail cocktails Even geduld...
3 cl Don Papa Rum 7Y
4 cl Amaro Montenegro fat washed met gerookte jonge kokosolie
6 cl huisgemaakte soda met gember, gezouten citroen en citroenmirte
1 schijfje gedroogde bloedsinaasappel
1 blaadje verse salie
50 cl Amaro Montenegro
500 gr virgin kokosolie
1 Hickory rookhoutje
100 gr suiker
100 gr water
100 gr Sūpāsawā
1 gezouten citroen
10 gr citroenmirte
200 gr gember

Bereiden:

Maak de fat washed Amaro Montenegro:

Start 1 vuurpunt op een kamado, zodanig dat je een lage temperatuur behoudt. Leg de het rookhoutje in het vuurpunt om een aromatische rook te creëren en sluit de kamado. Giet de koude jonge kokosolie in een vuurvast schaaltje en plaats het in de rokende kamado gedurende 30 min. Haal de gerookte olie uit de barbecue en meng deze in een maatbeker met de Amaro Montenegro. Plaats de maatbeker in de vriezer voor 3 uur zodat dat de olie stolt. De alcohol zal vloeibaar blijven en de smaak van de olie opnemen. Zeef de vloeibare ingrediënten door een koffiefilter in een donkere lege fles. Bewaar in de koeling.

Maak de soda:

Breng het water aan de kook en voeg de suiker toe. Zodra het water kook mag het vuur af.  Voeg de gember in stukken toe samen met de citroenmirte. Laat deze siroop trekken gedurende 45 min en zeef met een fijne keukenzeef de stukken gember en citroenmirte er uit. Gebruik de pel van de gezouten citroen en plaats deze in de Sūpāsawā gedurende 24 uur. Zeef dit nadien door een fijne zeef. Voeg de siroop en Sūpāsawā toe in een sodasifon samen met bruiswater of ginger ale. Plaats een CO2-patroon op de sifon en schud krachtig. *Als alternatief voor de huisgemaakte soda kan je ginger ale gebruiken.

Maak de cocktail:
Vul een gekoeld longdrinkglas met ijsblokken. Voeg de Don Papa Rum en fat washed Amaro Montenegro toe. Top af met de huisgemaakte soda* en enkele druppels Angostura bitters. Garneer met gedroogde bloedsinaasappel en verse salie.

Tip: Heerlijk bij spiering met lakage van Don Papa

Recept van Hannes Desmedt van Wine Blend

Inspiratie & blog