Croque met wijting en garnaal

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Colruyt wenst je heerlijke feesten!

Colruyt wenst je heerlijke feesten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 ui
2 stengels selder
150 g wijting
30 g bloem
8 sneden brood
30 g boter
peper en zout

Bereiden: 

Snijd de ui en de stengels selder in grove stukken. Stoof ze aan samen met de ongepelde garnalen in een scheutje arachideolie. Zet net onder met water en laat het geheel 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Zeef de garnalen en de groenten en vang de fumet op. Breng de garnaalfumet opnieuw aan de kook en pocheer er de wijtingfilets gedurende 2 minuten in. Schep ze uit het vocht en leg ze aan de kant.

Laat een klontje boter smelten in een steelpannetje en voeg er evenveel bloem aan toe. Giet de garnaalfumet erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Haal de saus van het vuur en roer er de gepelde garnalen onder.

Smeer de sneetjes brood in met een laagje boter. Smeer vier sneetjes in met een laagje van het garnalenmengsel. Leg er vervolgens een stukje wijting, enkele gepelde garnalen en een tweede sneetje brood bovenop. Druk lichtjes aan en bak ze in de pan of in het croquemachine goudbruin. Serveer met een slaatje.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog

s