Croque met wijting en garnaal

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 stengels selder, in grove stukken
150 gr wijting
1 scheutje zonnebloemolie
30 gr boter
30 gr bloem
8 sneetjes brood
peper - zout

Bereiden: 

Stoof de ui, de selder en de ongepelde garnalen in een scheutje olie. Zet net onder met water en laat het geheel gedurende 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Zeef de garnalen en de groenten en vang de fumet op. Breng de garnaalfumet opnieuw aan de kook in een steelpannetje op het vuur en pocheer er de wijtingfilets gedurende twee minuten in. Schep ze uit het vocht en leg ze aan de kant.

Laat een klontje boter smelten in een steelpannetje en voeg er evenveel bloem aan toe. Giet de garnaalfumet erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Haal de saus van het vuur en meng er 100 gram van de gepelde garnalen onder.

Smeer de sneetjes brood in met een laagje boter. Smeer de helft van de sneetjes vervolgens in met een laagje van het garnalenmengsel. Leg er vervolgens een stukje wijting, enkele gepelde garnalen en een tweede sneetje brood bovenop. Druk lichtjes aan en bak de croques in de pan op het vuur of in een croquemachine goudbruin. Snijd ze diagonaal doormidden alvorens te serveren. 

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog