Chocoladetaartjes met feuilletine

Een recept van Sarah Renson, zoals gezien in Sarah's Sweet Table
Foto: Silke Van Engeland ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
190 gr Inex room
90 gr melkchocolade
225 gr eiwit
140 gr suiker
175 gr eidooier
50 gr amandelpoeder
15 gr Anco bloem
60 gr bloemsuiker
50 gr cacaopoeder
30 gr cacaonibs
80 gr boter
25 gr beurre noisette
160 gr gesmolten melkchocolade
160 gr hazelnootpraliné
30 gr feuilletinekruimels
1 snuifje grof zeezout
20 gr cacaonibs
gouden cacaoboontjes

Bereiden:

Voor de ganache montée:

Verwarm de room en de melkchocolade in een steelpannetje op het vuur. Roer goed door en mix kort op met een staafmixer. Zet het pannetje in de koelkast om af te koelen. 

Voor de biscuit: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten op in een keukenrobot. Voeg in drie delen de suiker toe tijdens het kloppen. Doe vervolgens voorzichtig de eidooiers er al kloppend bij. Meng in een kom cacaopoeder, bloem, bloemsuiker en amandelpoeder onder mekaar. Spatel deze massa voorzichtig onder het opgeklopte eimengsel. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en strijk er het beslag egaal over uit. Bestrooi nog met de cacaonibs en bak de biscuit gedurende 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Voor de beurre noisette: 

Verwam de boter op middelhoog vuur tot ze een bruine kleur krijgt. Roer voortdurend zodat de boter gelijkmatig smelt. Laat even afkoelen. 

Voor de feuilletine:

Meng alle ingrediënten voor de feuilletine in een kom. Bestrijk de biscuit over de volledige oppervlakte met de feuilletine. Laat gedurende 10 minuten uitharden in de diepvries.  

Serveren:

Haal de ganache montée uit de koelkast en klop deze op. Doe de crème in een spuitzak met daarin een gekarteld spuitmondje. 

Steek met een uitsteekring (diameter 5 cm) ronde vormpjes uit de biscuit en leg ze op een bordje. Werk af met toefjes van de ganache montée en gouden cacaoboontjes. 

Met dank aan

KitchenAid Inex Anco ATAG

Inspiratie & blog