Chocolademilkshake

Een recept van Dominique Persoone

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

glas glazen Even geduld...
5 cl room (40%)
0,25 vanillestok, het merg
50 gr fondantchocolade, in kleine stukjes gesneden
3 dl halfvolle melk
5 bollen chocolade-ijs
chocolade (om te raspen)

Bereiden:

Kook de room met het vanillemerg even op. Giet deze warme massa op de stukjes fondantchocolade en roer tot alle stukjes gesmolten zijn. Giet de koude melk erbij en roer tot een gladde massa.

Doe 5 bollen chocolade-ijs in een blender (of in een maatbeker en mix met een staafmixer). Giet er de melkmassa bij en mix alles goed door elkaar.

Serveer onmiddellijk, zodat je nog een mooie schuimlaag hebt.

Werk af met schaafsel van chocolade of rasp een beetje chocolade boven de milkshake.

Tip: Je kunt natuurlijk ook je favoriete fruit door de shake mixen. Of je kunt er je favoriete kruiden of specerijen door mengen als het wat pittiger mag.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog