Chocolade crèpes met sinaasappel

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr havervlokken
250 ml plantaardige melk
1 snuifje zout
2,5 el cacaopoeder

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een blender. Blend tot een glad geheel. Doe wat kokosolie in een pannenkoekenpan, wacht tot de pan heet is en doe wat van het beslag in de pan. Schud, zodat het beslag over de pan verdeeld wordt. Draai de pannenkoek voorzichtig om met een siliconen spatel en bak nog even aan de andere kant. Maak alle pannenkoeken. 

Rasp wat zeste van de sinaasappel en hou apart in een potje. Verwijder nu de schil van de sinaasappels, snijd ze in schijfjes en daarna in stukjes. Smelt de chocolade. Dat kan je heel voorzichtig op een laag vuurtje doen (wel blijven spatelen) of au bain-marie. 

Doe wat kwark op een pannenkoek, bestrooi met wat sinaasappel en rol op. Werk af met extra sinaasappel, zeste en chocoladesaus.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog