Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
375 gr bloem
400 gr boter
8 gr zout
130 gr bloemsuiker
75 gr zetmeel
440 gr roomkaas
1 limoen, het sap
40 gr eidooier
14 gr zetmeel
100 gr room
1 citroen, de zeste
enkele blaadjes munt, fijngesneden

Bereiden:

Begin met het maken van het deeg. Kneed op een proper werkvlak de bloem, de boter, het zout, de bloemsuiker, de eidooier en het zetmeel onder mekaar. Maak er een mooi bolletje van, druk het plat en laat het deeg enkele uren rusten in de koelkast. Bestuif het werkblad met een dun laagje bloem en rol hier het deeg op uit tot +- 1 cm dikte. Bekleed vervolgens de bodem van een springvorm met het deeg en bak het af in een voorverwarmde oven van 160 graden gedurende 20 à 25 minuten.

Maak ondertussen de vulling:

Meng de roomkaas met het sap van een limoen, de suiker, de eidooiers, het zetmeel, de room en het merg van de vanillestok. Haal de bodem uit de oven, plaats de ring van de springvorm er op en besmeer de randen met een laagje boter. Stort vervolgens het cheesecakebeslag op de bodem en bak de taart af gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Haal de cheesecake uit de oven en laat deze een beetje afkoelen. Werk de taart vervolgens af met zeste van citroen en fijngesneden blaadjes munt.

Koffie:

Serveer de cheesecake met de Nespresso Ristretto Decaffeinato.


Intens gebrand en rijk in smaak, Ristretto Decaffeinato heeft hetzelfde krachtige karakter en dezelfde contrastrijke smaak als de originele Ristretto. Een selectie van de beste Zuid-Amerikaanse en Oost-Afrikaanse Arabica’s creëert een verfijnd blend waar een vleugje Robusta wordt aan toegevoegd, de bonen worden apart gebrand om het verfrissende accent te bewaren. Bestel hier: Nespresso Ristretto Decafeinato.

Met dank aan

Nespresso

Inspiratie & blog