Ceviche met citroengras, avocado en boerenkoolchips

Uit het boek Sushi & Ceviche
Foto: Carrie Solomon ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 gr rauwe vis (zeebaars, dorade, koolvis)
50 gr boerenkool
1 el olijfolie
0,25 teentje look, fijnghakt
1 el limoensap
1 tl korianderzaad
20 ml olijfolie
30 ml rijstazijn
1 snuifje zout
1 tl suiker
1 stengel citroengras, fijngesneden

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 180 °C. 

Maak de saus. Verwarm het korianderzaad 2 minuten in een droge steelpan. Voeg de rest van de ingredi.nten behalve het limoensap toe en laat het mengsel 4 min. zachtjes pruttelen. Laat het mengsel afkoelen en meng het met het limoensap in een blender.

Snijd de vis voor de ceviche in kleine stukken. Verdeel de stukken over twee diepe borden. Schenk de saus met citroengras en limoen erover en zet de borden 15 minuten in de koelkast.

Maak intussen de boerenkoolchips. Verwijder de dikke nerf van de bladeren. Schenk de olijfolie over de bladeren en bestrooi ze met een snufje zout. Masseer de olie en het zout goed in de bladeren; ze moeten gelijkmatig met de olie zijn bedekt. Bak ze 7 tot 9 min. op een bakplaat in de oven, tot ze droog zijn. Houd het bakproces in de gaten.

Prak de helft van de avocado met de knoflook, het limoensap en een snufje zout met een vork fijn. Snijd de rest van de avocado in blokjes. Roer de blokjes voorzichtig door de fijngeprakte avocado.

Serveren:

Verdeel de avocado over de diepe borden. Snijd de radijsjes in halfronde plakjes. Verdeel de boerenkoolchips en plakjes radijs over de borden. Bestrooi met wat fleur de sel en zet de borden meteen op tafel.

Inspiratie & blog