Casarecce met tuinbonen, artisjok en pecorinocrème

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Peppe's Pasta
Foto: Roos Mestdagh ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 g casarecce
1 teentje look, fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden
200 g zachte pecorinokaas
50 g boter
100 g tuinbonen
300 g artisjok, in julienne
2 scheutjes olijfolie
voor de afwerking: bladpeterselie - vers gemalen zwarte peper

Bereiden:

Spoel en kuis de artisjokken. Verwijder de blaadjes, het grootste deel van de steel en het puntje. Snijd het hart dat je overhoudt in fijne juliennestukjes.

Maak vervolgens de pecorinocrème. Meng de kaas met een beetje water, een scheutje olijfolie en 50 gram boter. Verwarm au bain-marie op een zacht vuurtje.

Klop de crème los of duw door een zeef. De crème mag geen brokjes bevatten wanneer je hem straks door de saus roert.

Kook de tuinbonen in gezouten water met een scheutje olijfolie gedurende 5 minuten. Niet afspoelen.

Kook de casarecce beetgaar.

Bak het fijngesneden teentje knoflook met de versnipperde ui in een beetje olijfolie. Voeg de artisjokken toe en bak ze mooi bruin. Haal de bonen uit de peul en bak ze nog ongeveer
2 minuten.

Voeg nog wat kookvocht van de pasta toe en haal van het vuur zodra de saus wat ingekookt is, want artisjokken zijn snel gaar.

Giet de pasta af en voeg hem bij de saus. Roer de pecorinocrème er door.

Werk af:

Werk af met bladpeterselie en kruid met een draai van de pepermolen.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog