Carpaccio van witblauw met dressing van Pas de Bleu

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
12 dunne plakjes vlees van witblauw
100 g Pas de Bleu
1 sjalot
2 cl rode wijnazijn
4 cl olijfolie
1 handvol rucola
1 el pijnboompitjes
1 tl fleur de sel

Bereiden:

Strijk een groot, koud bord in met wat olijfolie. Kruid met peper van de molen. Verdeel de sneetjes vlees over de borden. Strijk de bovenkant van het vlees in met wat olijfolie. Kruid met peper van de molen en wat fleur de sel.

Kleur de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof. Was en droog de rucola. Meng met wat olijfolie, kruid met peper van de molen en zout.

Snij de sjalot heel fijn en doe in een slakommetje. Giet er de wijnazijn en olijfolie bij en roer flink door elkaar. Verkruimel 50 g kaas en roer door de vinaigrette. Kruid enkel met peper van de molen. Lepel de dressing in dunne straaltjes over het vlees.

Werk af:

Maak in het midden van het bord een nestje met de sla en strooi er de pijnboompitjes over. Verdeel de rest van de kaas over de borden.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog