Butternut-haverkoekjes met chocolade

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

koekje koekjes Even geduld...
1 mini butternutpompoen
100 gr haver
100 gr havermeel (= havervlokken die door de blender zijn gegaan)
1 tl natriumcarbonaat
0,25 tl kaneel
0,25 tl gemberpoeder
0,25 tl nootmuskaat
5 el kokosolie
1 tl vanille-extract
1 ei
1 flinke snuif zout

Bereiding:

Smelt de kokosolie en laat afkoelen. Schil de butternut, doe hem in stukjes en stoom of gaar hem. Maak er daarna puree van met een staafmixer of stamper. Je hebt 170 tot 200 gram pompoenpuree nodig. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Doe alle droge ingrediënten (behalve de chocolade), samen met alle specerijen in een kom en meng door elkaar. Doe ook alle ‘natte’ ingrediënten onder elkaar in een andere kom. Kluts het ei onder het mengsel en let hierbij op dat je kokosolie voldoende afgekoeld is, anders schift je ei. 

Meng de pompoenpuree onder de natte ingrediënten. Meng nu de inhoud van beide kommen. Hak de chocolade in stukjes en doe ze onder het deeg. Schep met een lepel hoopjes van het mengsel op een bakpapier. Zet 12 à 14 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog